Zo beschermen we jouw bedrijf tegen cybercriminaliteit
Het digitale tijdperk waarin we ons bevinden brengt mooie innovatieve communicatieoplossingen met zich mee. Tegelijkertijd blijft het aantal inbraken op systemen en van privacygevoelige data stijgen. Dit wordt ook wel cybercriminaliteit genoemd. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn, bijvoorbeeld voor je financiën of reputatie. Ben jij al bezig met cyber security? Wij helpen je hier graag mee!
Wat is cyber security?
Cyber security is een term voor alle maatregelen die je als bedrijf neemt om cybercriminaliteit tegen te gaan. Denk hierbij aan het beschermen van computers, telefoons, tablets en andere apparaten tegen cybercriminelen. Dit zijn bijvoorbeeld hackers die gevoelige informatie stelen, virussen verspreiden of apparaten overnemen. Met cyber security zorg je er dus eigenlijk voor dat de gegevens van je collega’s en jou veilig zijn en blijven. Iets waar je in deze tijd écht niet meer zonder kunt.
Vormen van cybercriminaliteit
Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord over een aantal vormen van cybercriminaliteit. We zetten de meest voorkomende voor je op een rijtje.
Phishing
Phishing is een methode waarbij cybercriminelen nep e-mails, sms'jes of sociale media berichten gebruiken om persoonlijke informatie van hun slachtoffers te stelen. De oplichters doen zich voor als een legitieme organisatie en vragen om gevoelige informatie zoals wachtwoorden, bankgegevens of creditcardinformatie.
Malware
Malware is software die is ontworpen om schade aan te richten aan een computer of netwerk. Malware wordt vaak verspreid via e-mails. Je klikt op een link of opent een bijlage, vervolgens wordt een schadelijke software geïnstalleerd op je apparaat. Deze software geeft de aanvallers toegang tot de systemen, waardoor ze gevoelige informatie kunnen stelen en verspreiden binnen jouw netwerk.
Ransomware
Ransomware is een type malware dat de toegang tot een computer of bestanden blokkeert totdat het slachtoffer een bepaald bedrag aan losgeld betaalt. Ransomware wordt vaak verspreid via e-mailbijlagen en besmette websites.
DDoS-aanvallen
Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is een cyberaanval waarbij de cybercrimineel een groot aantal verzoeken naar een server stuurt, waardoor deze overbelast raakt en offline gaat. Dit gebeurt vaak met behulp van een groot botnetwerk, waardoor de aanvallen vanaf meerdere apparaten uitgevoerd worden. Daardoor is het bijna onmogelijk om deze aanvaller op te sporen.
NIST-richtlijnen voor Cyber Security
Het NIST-framework is een handige tool die wij gebruiken om je organisatie beter te beschermen tegen cybercriminaliteit. Het helpt je om risico's te identificeren, beveiligingsmaatregelen te implementeren en te monitoren of deze maatregelen effectief zijn. Door het NIST-framework te gebruiken kun je dus een solide basis creëren voor jouw Cyber Security. Wij gebruiken de NIST richtlijnen om je te beschermen tegen cybercriminaliteit.
Identificeren
Identificeer potentiële risico's voor je bedrijf en klanten en minimaliseer deze risico’s. Wij monitoren alle apparaten die wij beheren dagelijks. De software waar wij mee werken is in staat deze potentiële risico’s te identificeren voordat ze problemen vormen.
Beschermen
We implementeren passende beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls en antivirussoftware, om je systemen en gegevens te beschermen tegen aanvallen.
Detecteren
We controleren je systemen regelmatig op tekenen van inbraak of andere vormen van cybercriminaliteit.
Reageren
Mocht er ondanks alles toch een aanval plaatsvinden, dan zijn we hier op voorbereid. We ontwikkelen namelijk een plan om snel en effectief te reageren op alle mogelijke inbreuken of cyberaanvallen.
Herstellen
Na een aanval zorgen we ervoor dat alle systemen en gegevens worden hersteld en dat backups worden teruggezet. Natuurlijk nemen we ook maatregelen om herhaling te voorkomen.
Zo helpen wij je cybercriminaliteit tegen te gaan
Met een sterke security voorkomen we dat je organisatie digitale en virtuele risico’s loopt. En regelen we dat je collega’s en bezoekers zorgeloos gebruik kunnen maken van je netwerk. Weet jij bijvoorbeeld exact wie wanneer en met welk device connecteert met je wired of wireless omgeving? Wij maken dit inzichtelijk voor je. En zorgen ervoor dat jij degene bent die bepaalt wie er op je netwerk komt. Wel zo veilig. Daarnaast kies je voor ons omdat:
- Je onze expertise op het gebied van cyber security wil gebruiken
Onze experts hebben de expertise en ervaring om jouw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen. We informeren je altijd bij mogelijke dreigingen, ook als we zien dat een medewerker geen sterk wachtwoord heeft gebruikt of het wachtwoord te lang niet heeft veranderd. - Je een regelmatige risicobeoordeling wil
Wij voeren regelmatig risicobeoordelingen van je IT-systemen en IT-processen uit. Op basis van deze beoordeling vinden we passende maatregelen om de beveiliging te verbeteren. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om de veiligheid van jouw systemen. - Je wil dat bedreigingen worden voorkomen voordat ze zich voordoen
Onze experts werken proactief. Dit betekent dat alle systemen nauwlettend worden gemonitord. Ook implementeren we beveiligingsmaatregelen, zodat we potentiële bedreigingen voor zijn en op tijd elimineren. - Je niet wil wachten als er zich toch een incident voordoet
Ondanks alles, is er geen enkele IT dienstverlener of systeem die 100% kan voorkomen dat er een cyberaanval plaatsvindt. Mocht dit gebeuren, wil je natuurlijk dat hier meteen actie op wordt ondernomen. Onze experts zijn altijd bereikbaar. Ook op feestdagen, in het weekend en midden in de nacht.
Wil jij cyber secure werken?
Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van cyber security? Plan dan een kennismakingsgesprek met ons in, of vraag direct meer informatie aan over onze IT-pakketten.